Przenoszenie całego środowiska LabVIEW.
Przenoszenie całego środowiska LabVIEW.
Witam,
jestem tu nowy, tak więc bardzo proszę o wyrozumiałość...
Pytanie moje dotyczy tego, czy jestem w stanie przeprowadzić przeniesienie programu, obsługiwanego przez aplikację Labview ze starego komputera przeznaczonego do obsługi maszyny na nowy komputer oraz zintegrować program z nowymi elementami.
Na jakie ewentualnie pytania muszę Wam odpowiedzieć, żeby uzyskać odpowiedź, zakładam, że typ komputera, środowisko, w jakim pracuje LabVIEW, co jeszcze..?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
jestem tu nowy, tak więc bardzo proszę o wyrozumiałość...
Pytanie moje dotyczy tego, czy jestem w stanie przeprowadzić przeniesienie programu, obsługiwanego przez aplikację Labview ze starego komputera przeznaczonego do obsługi maszyny na nowy komputer oraz zintegrować program z nowymi elementami.
Na jakie ewentualnie pytania muszę Wam odpowiedzieć, żeby uzyskać odpowiedź, zakładam, że typ komputera, środowisko, w jakim pracuje LabVIEW, co jeszcze..?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: Przenoszenie całego środowiska LabVIEW.
Ok, znam środowisko.
Chodzi o przeniesienie LabVIEW ze środowiska Win XP na Win 10.
Będą jakieś kwasy, czy jest to możliwe?
Dzięki.
Chodzi o przeniesienie LabVIEW ze środowiska Win XP na Win 10.
Będą jakieś kwasy, czy jest to możliwe?
Dzięki.
- cyjan1
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Cześć,
Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi "Tak, ale..."
Migracja projektu na nowy komputer, nową wersję LabVIEW zazwyczaj się udaje, choć czasem zajmuje trochę czasu.
Co rozumiesz pod pojęciem "zintegrować program z nowymi elementami"
? Jakiś nowy sprzęt, rozbudowa funkcjonalności?
Oczywiście masz to w postaci całego projektu, ze źródłami, a nie gotowego "exe"?
Generalnie potrzeba więcej szczegółów.
Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi "Tak, ale..."
Co rozumiesz pod pojęciem "zintegrować program z nowymi elementami"
Oczywiście masz to w postaci całego projektu, ze źródłami, a nie gotowego "exe"?
Generalnie potrzeba więcej szczegółów.
Pozdrawiam
Zenek
Zenek
Hej,
dziękuję za odpowiedź. Co do "nowych elementów", to nie wiem jeszcze, czy do kompa nie będzie podpięta jakaś aparatura pomiarowa, nie mam jeszcze informacji co do samej konfiguracji sprzętu... A sam LabVIEW jest (nie wiem czy dodać "niestety"
) w pliku *.exe i nie posiadam kodu źródłowego vvi. Czy to dyskwalifikuje możliwość przeniesienia na nowe urządzenie/system operacyjny?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
dziękuję za odpowiedź. Co do "nowych elementów", to nie wiem jeszcze, czy do kompa nie będzie podpięta jakaś aparatura pomiarowa, nie mam jeszcze informacji co do samej konfiguracji sprzętu... A sam LabVIEW jest (nie wiem czy dodać "niestety"
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Nie dyskwalifikuje możliwości przeniesienia na inny system, ale modernizację kodu, praktycznie tak. Możesz znaleźć próby "podglądu" exe stworzonego w LabVIEW, ale ja nie mam w tym doświadczeń.
Witam,
użyłeś stwierdzenia "modernizację kodu", czy to oznacza że nie mogę przenieść *.exe bez modernizacji kodu (że jest modernizacja potrzebna), czy też mogę przenieść *.exe, jeśli kod pozostanie bez zmian?
użyłeś stwierdzenia "modernizację kodu", czy to oznacza że nie mogę przenieść *.exe bez modernizacji kodu (że jest modernizacja potrzebna), czy też mogę przenieść *.exe, jeśli kod pozostanie bez zmian?
- smiga
- Administrator
Możesz przenieść exe - czyli soft będzie niezmieniony.
Ok,
dziękuję za odpowiedź, póki co... Czekam teraz na info, co do wersji LabView, która skompilowała *.exe, bo wersja docelowa to będzie raczej od 2022 Q3 wzwyż, skoro przewidziany jest Win11 x64.
I teraz pytanie, czy, przykładowo, kompilacja *.exe x32 "dygnie" na LabView x64?
dziękuję za odpowiedź, póki co... Czekam teraz na info, co do wersji LabView, która skompilowała *.exe, bo wersja docelowa to będzie raczej od 2022 Q3 wzwyż, skoro przewidziany jest Win11 x64.
I teraz pytanie, czy, przykładowo, kompilacja *.exe x32 "dygnie" na LabView x64?
- smiga
- Administrator
Na win11 spokojnie będzie działać LabVIEW 2018, ... a pewnie też niżej (wiem, bo mam) 
Wszystko dygnie - exe 32 na systemie 64 - jest OK.
Wszystko dygnie - exe 32 na systemie 64 - jest OK.
Dzięki za info, kurczę, na razie nie mam jeszcze pełnych danych co do przyszłej platformy, na której ma pracować labVIEW. Jak tylko pojawia sie nowe pytania, to nie omieszkam podpytać. 
- smiga
- Administrator
Wal śmiało 
-
spalinowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
- Kontakt:
To chętnie się dowiem jak to zrobić, bo mi nie działa. Poza tym według informacji zawartych w LabVIEW and Microsoft Windows Compatibility nie powinno ci działać
Robiłeś upgrade do Win11 czy na nowym kompie instalowałeś?
- smiga
- Administrator
Instalowałem na świeżo zainstalowanym Windows 11 Home.