Sygnał piłokształtny
Sygnał piłokształtny
witam mam mały problem to znaczy potrzebuję wygenerować składową Y sygnału piły o zadanej amplitudzie 0,1024 i czasie przebigu określonym z góry korzystając z simulate signal otrzymuje sygnał wyjściowy a potrzebuje tylko składowaej Y, moje pytanie jak rozdzielić sygnał z symulatora albo jaką inna funkcję zastosować aby otrzymać porządany efekt ?
Re: Sygnał piłokształtny
Witam!
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale użyc możesz dwóch prostych funkcji jak poniżej. Jednakowoż uważam że mógłbyś sam to znaleźć przy odrobinie wysiłku.
Pozdrawiam i poawodzenie!
Robert
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale użyc możesz dwóch prostych funkcji jak poniżej. Jednakowoż uważam że mógłbyś sam to znaleźć przy odrobinie wysiłku.
Pozdrawiam i poawodzenie!
Robert
witaj!
znalazłem taką ikonkę: (LabVIEW 7.1)
menu ALLfunctions -> waveform -> get Y Value.vi
jeśli to jet to o co Ci chodziło.
Jerzy
znalazłem taką ikonkę: (LabVIEW 7.1)
menu ALLfunctions -> waveform -> get Y Value.vi
jeśli to jet to o co Ci chodziło.
Jerzy
dzięki bardzo wszystkim to jest własnie to czego szukam . tylko muszę na uczelni zaktualizowaćLV do 7>1 na razie mam 7.0 i nie mogłem tych funkcji znaleźć....
pozdrawiam ....
pozdrawiam ....
w sumie jeszcze inaczej podsz3edłem do tego tematu ale tu napotkałem inny dla mnie dziwny problem mianowicie: pierwszy screen(outa) pokazuje sterowanie wyjściem karty i jak widać wszystko działa mogępodać ręcznie liczbę do 1024 , kiedy napisałem automatyczne wpisanie danych program zgłasza błąd formatu danych, co zmienić..?? automat wpisuje kolejno liczby od 0 do 1024 a potem to samo w dół.
właśnie wpadłem jak to zrobic oto gotowy vi
Na wszystkie Stałe Zmiennoprzecinkowe!! PUD PUD PUD Proszę Uporządkuj Diagramrufio pisze:właśnie wpadłem jak to zrobic oto gotowy vi
Pomysł być może jest dobry, ale slabo czytelny. NMSPINNC (Nie Mogłem Się Powstrzymać I Nawet Nie Chciałem)
Elementem dobrego rozwiązania jest również jego czytelność.
Życzę udanych drutowań.
racja teraz widać więcej i jaśniej...
Dzięki..... :idea:
Dzięki..... :idea: