Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, którą wersję oprogramowania potrzebuję do wykonania programu, który wyszuka najczęściej występującą cyfrę w tekście.
Zadanie niby powinno być proste, ale jednak na zajęciach sobie z nim nie poradziłem.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Wersja programu
Wersja programu
W sumie, to każda wersja powinna dać sobie z tym radę. Nie jestem pewien jak to wygląda z wersjami wcześniejszymi niż 8.0...

Wersja programu
Dzięki za pomoc
Pobrałem labview 2014.
A może ktoś podpowiedzieć jak to rozwiązać?
Pozdrawiam
A może ktoś podpowiedzieć jak to rozwiązać?
Pozdrawiam
- dajpanspokój
- Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Wersja programu
jest taki bloczek "String to Byte Array", ktory zamieni kazdy element tego stringa w numer ASCII. Potem posortujesz ta tablice ("Sort 1D array"), to dostaniesz te elementy po kolei(liczby 0-9 maja kody ascii 48-57, wiec beda pierwsze na liscie).
Potem mozesz uzyc struktury For, zeby po kolei pobierac elementy z tej tablicy i je zliczac jezeli nowy jest taki sam jak poprzedni.
"Shift register" pozwoli ci zapamietac ile elementow juz policzyles.
Wygoogluj wszystkie te nazwy
Potem mozesz uzyc struktury For, zeby po kolei pobierac elementy z tej tablicy i je zliczac jezeli nowy jest taki sam jak poprzedni.
"Shift register" pozwoli ci zapamietac ile elementow juz policzyles.
Wygoogluj wszystkie te nazwy
-
PiDi
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: Wersja programu
Rozwiązanie skoziate z histogramem brzmi najrozsądniej: viewtopic.php?f=12&t=5446&start=0#p27702 , a coś mi mówi, że panowie boogey33 i RackNer mają bardzo podobne zainteresowania ;)