Wersja programu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
boogey33
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Wersja programu

Post autor: boogey33 »

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, którą wersję oprogramowania potrzebuję do wykonania programu, który wyszuka najczęściej występującą cyfrę w tekście.
Zadanie niby powinno być proste, ale jednak na zajęciach sobie z nim nie poradziłem.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aaddaas
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Wersja programu

Post autor: aaddaas »

W sumie, to każda wersja powinna dać sobie z tym radę. Nie jestem pewien jak to wygląda z wersjami wcześniejszymi niż 8.0...
Obrazek
boogey33
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Wersja programu

Post autor: boogey33 »

Dzięki za pomoc :) Pobrałem labview 2014.
A może ktoś podpowiedzieć jak to rozwiązać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dajpanspokój
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Wersja programu

Post autor: dajpanspokój »

jest taki bloczek "String to Byte Array", ktory zamieni kazdy element tego stringa w numer ASCII. Potem posortujesz ta tablice ("Sort 1D array"), to dostaniesz te elementy po kolei(liczby 0-9 maja kody ascii 48-57, wiec beda pierwsze na liscie).
Potem mozesz uzyc struktury For, zeby po kolei pobierac elementy z tej tablicy i je zliczac jezeli nowy jest taki sam jak poprzedni.
"Shift register" pozwoli ci zapamietac ile elementow juz policzyles.

Wygoogluj wszystkie te nazwy
Obrazek
PiDi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Wersja programu

Post autor: PiDi »

Rozwiązanie skoziate z histogramem brzmi najrozsądniej: viewtopic.php?f=12&t=5446&start=0#p27702 , a coś mi mówi, że panowie boogey33 i RackNer mają bardzo podobne zainteresowania ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ